Concurs inedit pentru elevii de gimnaziu pasionați de limba franceză

0
105

Sâmbătă, 7 mai, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare a găzduit a IV-a ediție a Concursului interjudețean de lim­ba franceză “Trophées des collégiens”, dedicat elevilor din clasele V-VIII.

Pasionați de limba franceză, cei 160 de elevi din clasele V-VIII, participanți la concurs, au fost îndrumați și pregătiți de 34 de profesori de limba franceză, în efortul comun de a celebra bucuria de a fi împreună într-o competiție prietenoasă și relaxantă.
Echipa de organizatori ai concursului a fost formată din: prof. Rodica MONE, inspector școlar pentru limbi moderne la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, profesor de limba franceză Camelia MURARU, dir. prof. Adina Iuliana COSMA și dir. adjunct, prof. Laura CONȚ, de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Baia Mare, profesor de limba franceză Mihaela CUCIUREANU, dir. prof. Mihaela-Cristina GHERHEȘ și dir. adjunct, prof. înv. primar Maria CHIRA, de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare.
“De asemenea, la reușita acestui concurs și-au adus contribuția și cei 20 de profesori evaluatori și 13 profesori supraveghetori, care au făcut posibilă desfășurarea, în cele mai bune condiții, a acestei competiții. Sincere felicitări elevilor! Calde mulțumiri colegilor care ne-au fost alături necondiționat!”, a punctat prof. Mihaela CUCIUREANU.
Concursul a făcut parte din proiectul educațional interjudețean „Tous pour le francais”, inclus în Oferta activită­ților educative la nivelul județului Maramureș – componenta interjudețeană, poziția a 5-a, fiind organizat de către Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Baia Mare și Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare, cu susținerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.
“Profesori minunați și elevi deosebiți, ne-am implicat trup și suflet pentru reușita acestui concurs interjudețean de limba franceză, aflat la ediția a IV-a, cu o întrerupere de doi ani de pandemie. Am demonstrat că dragostea pentru limba franceză ne unește și ne motivează să realizăm astfel de lucruri care ne țin împreună! Îi mulțumim în mod special doamnei inspector Rodica Mone pentru că a crezut în noi, în demersul nostru și ne-a susținut neîncetat”, a adăugat prof. Camelia MURARU. “Sâmbăta aceasta a fost despre bucuria de a fi împreună în numele unei patimi comune: limba franceză. Le mulțumesc mult colegilor mei cu care trudim de multă vreme și salut cu mare bucurie prezența colegilor mai tineri, care ni s-au alăturat. Respectul meu elevilor care au făcut totul posibil!”, a subliniat prof. Rodica MONE.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.