Gura lumii ☺ Războiul bancomatelor

1
225

În Sighetu Marmației și în zona de graniță a Maramureșului, dar probabil nu numai, se dau lupte grele… pentru accesul la bancomate.
Sighetenii sunt furioși că nu pot scoate bani din salarii, cash, de la bancomate, că nu încap de ucrainenii care nu sunt doar refugiați, ci vorbim și de cei care vin la cumpărături. Iar la ei ar fi o problemă cu scoaterea de bani. Cică sunt firme mici ce au întârziat cu salariile pe la noi, la fel cum la bancomate sunt cozi mari, ba se anunță între ei, și unii, și alții, unde găsesc bani în câte un bancomat… Vă dați seama cum își freacă bancherii mânuțele, de fericire?

1 COMENTARIU

  1. Ucrainienii din zona de frontieră a Maramureșului vin zilnic în România. Aici li se permite să schimbe banii lor fără valoare (grivne) pe lei, iar pe lei cumpără euro. Apoi se duc dincolo de frontieră, în Ucraina, vând euroii pe grivne și ziua următoare o iau de la capăt. E o afacere la care ei câștigă foarte bine, numai că România se va pomeni la un moment dat cu o mare cantitate de numerar în grivne, fără nici o valoare, cu care nu o să aibă ce să facă, cu hârtii care nu sunt bune la nimic, nici măcar la șters.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.