Sexagenar fără înțelepciune! Și-a însușit un bun care nu-i aparținea și a ajuns după gratii

0
37

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al tău se pedepsește cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Joi, 12 mai, în Baia Mare, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un bărbat, de 65 de ani, împotriva căruia Judecătoria Baia Mare a emis mandat de executare a pedepsei închisorii.
Acesta a fost condamnat la 2 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.
Bărbatul a fost depus în Penitenciar.

Reținut pentru distrugere, furt și tulburarea liniștii publice

În urmă cu o lună, șoferii care circulau pe B-dul Republicii din Baia Mare au fost atacați din senin, de un bărbat cu o bâtă care a reușit să provoace distrugeri câtorva autoturisme. Polițiștii l-au identificat și tânărul, de 28 de ani, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmației.
Aceasta și pentru că polițiștii băimăreni îl cercetau deja pentru comiterea infracțiunii de furt calificat după ce, cu două nopți înainte de agresiunile din trafic, ar fi sustras prin efracție bunuri dintr-un autoturism parcat pe strada Victoriei. De asemenea, polițiștii au stabilit că, în data de 1 mai acesta a sustras din curtea unei locuințe un cărucior cu furtun, cauzând un prejudiciu de 500 lei.
Urmare probatoriului administrat, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru să­vâr­șirea infracțiunilor de distrugere în formă continuată, furt calificat, furt și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Joi, 12 mai, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, bărbatul fiind depus în arestul Poliției, pentru ca vineri, să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ordin de protecție emis de polițiști

Joi noaptea, în jurul orei 01, polițiștii băimăreni au fost sesizați de către o femeie că a fost agresată de concubinul ei, într-un imobil de pe strada Horea.
La fața locului, polițiștii au identificat apelanta, o femeie, de 48 de ani, care a relatat că, pe fondul unor discuții în contradictoriu, ar fi fost agresată fizic de către un concubin. Femeia a refuzat acordarea de îngrijiri medicale.
Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului, de 53 de ani, și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.