La Facultatea de Inginerie • Workshop despre schimbările climatice

0
30

Peste 150 de liceeni de la unități de învățământ din Baia Mare și Șomcuta Mare au participat vineri, 13 mai, la workshopul “Schimbările climatice din perspectiva lumii contemporane”, eveniment organizat de Departamentul de Ingineria Resurselor Minerale, Materialelor și a Mediului (IRMMM) din cadrul Facultății de Inginerie a Centrului Universitar Nord din Baia Mare.
La deschiderea sesiunii, moderată de șef lucrări dr. ing. Irina Smical, au participat: conf. univ. dr. ing. ec. Dinu Darabă, decan al Facultății de Inginerie, și șef lucrări dr. ing. Jozsef Juhasz, director al departamentului IRMMM.
Elevii participanți au pregătit ca răspuns la tematica workshopului lucrări științifice ce s-au axat pe subiecte precum: “Variabilitatea sistemului climatic și lumea contemporană”, “Clima și casa ecologică”, “Întunecarea globală”, “Efectele schimbărilor climatice pe domeniul schiabil de la Cavnic” etc.
“Am organizat acest work­shop pentru a veni în sprijinul elevilor care doresc să devină studenți ai facultății noastre (Facultatea de Inginerie, n.r.). Tematica – Schimbările climatice din perspectiva lumii contemporane – a fost aleasă împreună cu colegii din departament, îndeosebi șef de lucrări dr. ing. Irina Smical, pentru că este de actualitate”, a punctat șef lucrări dr. ing. Jozsef Juhasz, director al departamentului IRMMM.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.