Medalie pierdută la 7 metri

0
57

CS Minaur Baia Mare – Herning Ikast 28-29 (24-24, 12-14; după 7 m)

În urma aruncărilor de la 7 metri s-a decis finala mică a EHF European League, adjudecată de danezele de la Herning Ikast, care a învins Minaurul nostru cu 29-28, meci încheiat la egalitate după timpul regulamentar, 24-24 (14-12). La loterie, norocul a surâs adversarului, care a marcat toate cele 5 aruncări, iar în tabăra noastră au fost transformate 4 execuții, Burlachenko având ghinionul să nu scuture plasa porții adverse. Trofeul mult râvnit a luat calea Germaniei, SG BBM Bietigheim impunându-se la scor în fața echipei daneze Viborg HK, 31-20 (17-10).
Minaur a arătat că nu a ajuns întâmplător între primele patru echipe ale European League și a avut inițiativa în debutul finalei mici, 4-1 (6). Egalitatea a survenit imediat, în minutul 8, după care danezele s-au desprins la patru goluri, 11-7 (18). Avantaj înjumătățit de băimărence până la pauză, 14-12, diferență care ne-a menținut în meci. Partea a doua este mult mai interesantă, cu Ikast tot timpul la conducere, însă la maxim două lungimi. Finalul este de-a dreptul incandescent. Lavko egalează la 23, Frey înscrie pentru 24-23 și au mai rămas aproximativ 30 de secunde ca să mai sperăm la o medalie. Lavko ne salvează din nou în ultima secundă, după ce mingea lovește ambele bare, balon care a depășit cu toată circumferința linia porții în aer. La aruncările de la 7 m au fost inspirate Popa, Laslo, Fujita și Lavko, nu însă și Burlachenko, astfel că medaliile de bronz au revenit handbalistelor de la Herning Ikast.
• Vibocold Arena din Viborg. Spectatori: 1.688. • Arbitri: Marina Duplii – Olena Pobedrina (Ucraina). Delegați EHF: Janka Stasova (Slovacia) și Rositza Dimkova (Bulgaria). • Aruncări de la 7 m: 2-3 (transformate: 1-2; au ratat: Friis, respectiv Lavko). Minute de eliminare: 2-8.
• Herning Ikast: Ryde (12 intervenții, a apărat și un 7 m), Englert (2 intervenții) – Kristiansen Bakkerud 6, Uhrskov Friis 4 (1 din 7 m), Frey 4, Mathiesen Scaglione 4, Ingeborg Johansen 2, Lindqvist 2, Norgaard Hougaard 2, Hojgaard Brandt, Axner, Kristensen, Iversen, Ebler, Simonsen, Petersen. Oficiali: Kasper Christensen, Anders Cramer Friis, Christian Bo Poulsen, Sorenn Rasmussen.
• CS Minaur Baia Mare: Enache (3 intervenții, a apărat și un 7 m), Pandzic (11 intervenții) – Lavko 6, Burlachenko 5, A. Popa 5 (2 din 7 m), Tănasie 2, Severin 2, Fujita 2, Laslo 2, Cioca, Kerekes, De Souza, Polocoșer, Petruș, Zych, Țîrle. Oficiali: Raul Fotonea, Daniel Apostu, Valentina Mitrașcă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.