Peste 175 milioane lei pentru introducerea sau extinderea reţelelor de gaz în Maramureş

0
81

Ministerul Dezvoltării anunţă repartizarea a 7,5 miliarde lei din Programul Naţional ”Anghel Saligny” pentru reţelele de distribuţie a gazelor naturale în UAT-uri. Peste 175 de milioane din aceşti bani revin judeţului nostru.
Au fost finalizate repartizările pe judeţe ale fondurilor disponibile prin Programul naţional de investiţii ”Anghel Saligny” pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale – a spus ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila.
„70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localităţi, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiţii «Anghel Saligny», prin care vom racorda gospodăriile la reţeaua de apă, canalizare, gaze şi vom reabilita drumuri”, a completat ministrul.
Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost: numărul de unităţi administrativ-teritoriale dintr-un judeţ, numărul de locuitori, ponderea localităţilor (UAT-urilor) unde gospodăriile nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi impozitul pe venit colectat. În cifre exacte, judeţului Maramureş i-au fost alocate 175.062.828 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.