Alocația zilnică de hrană este 22 de lei

0
15

Alocația de hrană a persoanelor aflate în centrele rezidențiale de asistență socială este de 22 de lei pe zi, potrivit Legii nr. 143/2022, care a intrat în vigoare în 26 mai.
Alocația de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii și tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție socială, pentru copiii aflați în case de tip familial și pentru mamele protejate din centrele maternale este de 22 de lei.
Acest cuantum va fi aplicat și copiilor din creșe și din alte unități de educație timpurie. De asemenea, nivelul minim al alocației zilnice de hrană pentru consumurile colective din unită­țile publice și private de asistență socială destinate adulților, inclusiv celor cu dizabilități, și vârstnicilor este tot 22 de lei. Furnizorii de servicii sociale vor asigura copiilor și tinerilor protejați special, dar și mamelor protejate din centrele maternale, sprijin pentru integrare socială, condiții adecvate de locuit și cheltuieli de întreținere (încălzire, apă caldă, energie electrică). Asta pe lângă ce trebuie acordat acum: hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, transport, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, materiale cultural-sportive și sume de bani pentru nevoi personale. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.