Orașul Ulmeni rămâne fără apă?

1
394

Ieri, joi 26 mai, orașul Ulmeni a fost pus în poziția de a se descurca fără apă potabilă. Contextul e unul straniu, ce putea fi de mult rezolvat. O firmă locală, ce produce mobilier de epocă, a cumpărat fostul CAP și a luat și linia de curent, cu transformator și rețea.
Ulterior, autoritatea locală și-a alimentat pompele cu apă din acea rețea, ignorând apelurile repetate ale firmei de a contribui și ei la costuri. Încă înainte de a preda rețeaua de apă Vital, autoritățile puteau rezolva pașnic și intra în legalitate. Așa se face că, zilele acestea, firma a băgat rețeaua electrică proprie în reparații, lăsând fără energie electrică pompele de apă ale orașului Ulmeni. Nu înainte de a purta o corespondență atât cu Vital, cei ce au preluat rețeaua de apă a orașului, cât și cu ADI și cu Electrica.
Am încercat să-l contactăm pe primarul localității, fără succes.
Darius Sas, proprietarul firmei cu pricina, spune că a avut nenumărate piedici și tachinări din partea primăriei, peste ani și că nu a vrut să se ajungă la această situație complicată. Există inclusiv facturi neplătite de Primărie la firma cu pricina, pentru materiale de construcții.

1 COMENTARIU

  1. Poate intre timp se rezolva problema apei si in satele/cartierele apartinatoare orasului Ulmeni, unde am avut apa mai putin de o săptămâna, iar instalatiile se degradeaza din cauza nefolosirii.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.