Panouri urbane în Centrul Istoric din Baia Mare

0
67

În „orașul pictorilor”, operele de artă vă ies în cale zi de zi. Panourile urbane cu replici ale peisajelor citadine semnate de artiștii Centrului Artistic Baia Mare au fost dezvelite cu ocazia aniversării jubileului de 125 de ani de la întemeierea Centrului Artistic.
Proiectul, implementat de Filiala Baia Mare a Uniunii Artiștilor plastici din România, este finanțat de Municipiul Baia Mare.
Mai exact, în diferite spații din Centrul Istoric al municipiului Baia Mare au fost amplasate panouri urbane cu lucrări de artă. Ideea le-a venit celor de la Uniunea Artiștilor Plastici din Baia Mare în 2020 când a început pandemia și au fost impuse restricții de vizitare în spațiile muzeale.
“În mai 2021 am amplasat primele panouri urbane, făcând un fel de expoziție plein air, lumea să vină să vadă expoziția în exterior. Lucrările sunt reproduse în tehnica emailului pe metal de către artistul plastic din Kecskemét, Ungaria, Balanyi Károly Ferencz. Ce este important este că sunt lucrări de artă de sine stătătoare. Este important pentru că e expoziție plein air, cei care nu intră în muzee pot să vadă aceste lucrări în oraș, iar turistul care intră în Baia Mare vede aceste lucrări și simte prezența artiștilor în Baia Mare. De asemenea, putem să vedem cum a evoluat orașul în 100 de ani, cum arăta orașul, cum a pictat artistul”, a precizat președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Baia Mare, Laura Ghinea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.