Organizaţiile Caritas, parohiile şi congregaţiile religioase, alături de refugiaţii din Ucraina

0
74

Părintele Dunca Gheorghe, preşedintele Caritas naţional i-a expus trimisului papei o imagine a ceea ce a făcut Caritas România pentru refugiaţii din Ucraina în lunile februarie-mai 2022: „Organizaţiile Caritas din România în colaborare cu parohiile şi congregaţiile religioase au fost de la început alături de persoanele care au fugit din calea agresiunilor din Ucraina, deschizând uşile şi primindu-i în spaţiile lor de cazare”.
6.412 persoane au beneficiat de sprijin în perioada februarie – mai, la nivel naţional, 2.300 fiind primiţi în cele 5 centre din Maramureş. De asemenea Caritas Blaj a organizat un depozit logistic de încărcare şi sortare a ajutoarelor colectate de la români şi de la partenerii din străinătate de unde au plecat tiruri către beneficiari din Ucraina. Din depozitele Asociaţiei Caritas Maramureş au plecat 35 de transporturi cu alimente şi produse de primă necesitate prin Vama din Sighetu Marmaţiei.
Pe lângă serviciile de cazare, Caritas a deschis centre de servicii sociale, unde refugiaţii pot beneficia de suport material, servicii de spălătorie, informare şi consiliere, suport la rezolvarea problemelor administrative, asistenţă la organizarea călătoriei către alte destinaţii, consiliere juridică şi psihologică, consiliere şi mediere pe piaţa muncii, integrare socio-profesională şi educaţională, servicii de sprijin financiar prin distribuirea de tichete sociale, carduri, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de îngrijire personală, produse pentru copii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.