Decolmatarea râurilor în Șomcuta Mare

1
47

Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, în colaborare cu Primăria orașului Șom­cuta Mare, a finalizat decolmatarea albiilor râurilor Căicana și Lăpuș.
Pe râul Căicana, lucrarea de decolmatare s-a desfășurat pe o lungime totală de 462 m, fiind excavat un volum total de 1.363 metri cubi. Pe râul Lăpuș, lucrarea de decolmatare s-a executat pe o lungime totală de 374 m și a fost excavat un volum total de 2.212 metri cubi. Lucrarea este denumită “Întreținere cursuri de apă prin decolmatare râul Bârsău, râul Căicana, râul Lă­puș în orașul Șomcuta Mare, județul Maramureș” și presupune decolmatarea/reprofilarea celor trei cursuri de apă. Momentan, se continuă lucrările de decolmatare ale albiei râului Bârsău, pe o lungime de 2.942 me­tri, până în prezent fiind executați aproximativ 2600 de metri.

1 COMENTARIU

  1. Unde anume a fost decolmatat raul Lapus pe raza localitatii Somcuta Mare? cam 5 km e distanta minima intre raul Lapus si Somcuta Mare pe raza localitatii Remetea Chioarului, care e alta UAT. Poate pe raza uneia din localitatile apartinatoare de Somcuta, gen Buteasa sau Codru.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.