Jandarmii maramureșeni, în mijlocul cetățenilor și în acest sfârșit de săptămână

0
16

Jandarmii maramureșeni vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările cultural-artistice, religioase și sportive organizate în acest sfârșit de săptămână astfel:
În perioada 24-26 iunie, în municipiul Baia Mare, are loc o manifestare promoțională „MândrIE maramureșeană” iar în localitatea Borșa, are loc evenimentul cultural artistic „Nopți de Sânziene”.
În perioada 25-26 iunie, în localitatea Șomcuta Mare, are loc manifestarea cultural artistică „Bazar Armenesc”; în ,,Piața Cetății” din municipiul Baia Mare, are loc manifestarea cultural artistică „Festival Național Concurs de Folclor”; pe raza localității Băiuț, zona Poiana de Jos are loc „Festivalul Țarinii 2022”.
Sâmbătă, în stațiunea Izvoare, se va desfășura evenimentul sportiv ,,Crosul montan Traversare Igniș”; în Borșa, va avea loc parada mașinilor „Supercars meeting”; în localitatea Tăuții-Măgherăuș, va avea loc manifestarea cultural artistică „Zilele orașului Tăuții-Măgherăuș”; pe stadionul ,,Solovan” din Sighetu Marmației, se va desfășura meciul de fotbal între echipele CSM Sighetu Marmației și Rapid Jibou.
Duminică, în ,, Piața Tricolorului” din Baia Mare, va avea loc manifestarea comemorativă cu ocazia „Zilei drapelului național”, iar la ,,Mănăstirea Lăpuș” se va desfășura slujba religioasă cu ocazia hramului mănăstirii.
Totodată, jandarmii montani vor fi prezenți în zonele de agrement și pe traseele turistice adiacente, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turiștilor, pentru sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite.

Recomandările jandarmilor montani

Jandarmii montani vă recomandă ca în cazul apariției unor animale sălbatice în zona în care vă aflați, nu interveniți, nu le hrăniți și nu vă apropiați de acestea pentru a le filma sau fotografia. Dacă alegeți să petreceți acest sfârșit de săptămână în aer liber, vă recomandă să respectați prevederile Legii nr. 54 din 2012, privind desfășurarea activită­ților de picnic, cu scopul prevenirii, reducerii și eliminării impactului negativ asupra mediului.
Apelați, la ajutorul jandarmilor în orice împrejurare care vă poate pune în pericol integritatea fizică și nu numai, sau apelați Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.