Conferință internațională: abordarea calității în unități și servicii sociale și medico-sociale

0
19

În Baia Mare, a început conferința internațională „Calitate DAC – Abordare de îmbunătățire continuă a calității (DAC Qualité – Démarche d’Amélioration Continue de la Qualité”. Evenimentul are loc în perioada 26 – 30 iunie și participă specialiști francezi și români în domeniul asistenței sociale.
O echipă formată din 10 profesioniști din Franța este prezentă în Baia Mare pentru a contribui la consolidarea bazei de cunoștințe a profesioniștilor români în ceea ce privește abordarea calității în unități și servicii sociale și medico-sociale, prin formare și schimb de bune practici între parteneri.
De asemenea, prin organizarea evenimentului din Baia Mare se mai urmărește facilitarea accesului la conceptele de evaluare și metodologia procesului de îmbună­tățire continuă a calității, respectiv promovarea unei rețele europene pentru schimbul de bune practici în acest domeniu de intervenție.
Conferința are loc în cadrul unui proiect implementat de Asociația AFEJI din Franța printr-o finanțare Erasmus și se adresează angajaților din serviciile sociale din România, care au astfel posibilitatea să cunoască metodologia de lucru în ce privește procesul de îmbunătățire a calităților serviciilor sociale.
Sunt programate vizite în teren, atât în Maramureș, cât și în Satu Mare, unde se vor vizita centre sociale atât pentru vârstnici, cât și pentru persoane cu dizabilități.
Colaborarea dintre AFEJI și ASSOC datează din 2010, când asociațiile au pus bazele unui parteneriat în domeniul social. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.