Maramureşenii reclamă la Mediu zgomotul din baruri

0
61

Maramureşenii nu înţeleg care sunt atribuţiile Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Maramureş. Mulţi apelează la instituţia judeţeană pentru a sesiza zgomotul de la baruri, brutării sau evacuarea de dejecţii animaliere.
“Din păcate, societatea civilă ne percepe ca fiind instituţia ce rezolvă orice ţine de disconfortul în mediul de locuit. Ne confruntăm cu o serie de sesizări ce nu intră în sfera activităţii noastre. Noi ne ocupăm de poluarea industrială, de disconfortul generat de activităţi industriale, nu de coteţul vecinului sau muzica de la barul din colţ. Avem circa 50 % din sesizări pe care suntem nevoiţi să le redirecţionăm către alte instituţii”, a spus comisarul-şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Maramureş.
Potrivit instituţiei judeţene de mediu, “circa 70-80% din sesizările primite se referă la disconfortul în zone de locuit şi nu la activităţi desfăşurate de operatori economici care necesită reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului şi pot genera poluarea factorilor de mediu şi afecta sănătatea populaţiei”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.