Premiile revistei ”Nord Literar”

0
38

Zilele revistei ”Nord Literar”, ediția a XV-a, au debutat vineri, 1 iulie, în sala ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș, cu deschiderea lucrărilor și prezentarea participanților de către Săluc Horvat, manager ”Nord Literar”.

• ”Nord Literar”, revistă cunoscută și apreciată în întreaga țară

”Așa cum se întâmplă de 20 de ani, când în 2003 s-a lansat primul număr al revistei de cultură ”Nord literar”, revistă devenită între timp națională, la fiecare întâlnire ne-am bucurat de oaspeți de mare prețuire pentru noi (…) și de data aceasta avem bucuria de a avea alături reprezentanți aproape din toată țara: Cluj, Iași, Timișoara, Bistrița, Zalău, Satu Mare etc., semn că revista ”Nord Literar” este cunoscută și apreciată”, a subliniat Săluc Horvat, manager ”Nord Literar”.
După salutul participanților, Irina Petraș a expus comunicarea ”Cartea – obiect de artă” și a fost lansat volumul ”Plă­cuțele din Medio Monte”, de Gabriel Chifu și Mircea Bolchiș.
Programul zilei a continuat cu acordarea premiilor revistei ”Nord Literar”:
• Diplomă și Premiul revistei ”Nord Literar” pentru poezie a revenit lui Adi Cristi
• Diplomă și Premiul revistei ”Nord Literar” ”Cartea – obiect de artă” – Mircea Bochiș
• Diplomă și Premiul revistei ”Nord Literar” pentru proză – Radu Ulmeanu
• Diplomă și Premiul revistei ”Nord Literar” pentru traducere – Valeriu Stancu
• Diplomă și Premiul revistei ”Nord Literar” pentru volumul de debut ”Aproape pe jumătate” – Anastasia Herbil.

• Diplome de excelență

• Diplomă de excelență a fost acordată academicianului Ion Pop – pentru contribuții remarcabile în domeniul poeziei, al criticii și al istoriei literare și pentru colaborarea statornică la revista ”Nord Literar”.
• Cu Diplomă de Excelență a fost onorată și Irina Petraș, critic și istoric literar, președinta filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, pentru contribuții remarcabile în domeniul criticii și al istoriei literare, pentru promovarea producțiilor literare ale membrilor filialei, pentru colaborarea statornică la revista ”Nord Literar”.
• Prof. univ. dr. Alexandru Ruja a primit, de asemenea, Diplomă de Excelență, pentru contribuții remarcabile în domeniul criticii și al istoriei literare și pentru colaborarea statornică la revista ”Nord Literar”.
• Diploma aniversară, la împlinirea a 70 de ani de viață, a revenit scriitorului Ion Cristofor, în semn de prețuire pentru întreaga sa activitate literară și pentru colaborarea statornică la revista ”Nord Literar”.
În programul zilei au urmat: ”Avram Iancu – evocări”, comunicare sus­ținută de prof. univ. dr. Mircea Popa, lansări de cărți (Ion Pop, Mircea Muthu, Al. Ruja etc.).
Astăzi, de la ora 10, în cadrul aceluiași eveniment, este planificată o deplasare în comuna Mireșu Mare, unde invitații vor lua parte la un moment poetic în curtea casei părintești a poetului Ion Pop.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.