Simona Halep se califică entuziasmant în semifinale la Wimbledon

0
35

• O va întâlni pe Rybakina în semifinale

Pentru a treia oară în carieră, Simona Halep reușește să ajungă în semifinalele Grand Slam-ului de la Wimbeldon, făcând un pas mare spre un posibil al doilea trofeu reușit pe iarba londoneză. Halep s-a impus cu 6-2, 6-4, în fața americancei Amanda Anisimova, în doar 65 de minute.

Primul set a fost la discreția româncei, care a cedat doar două game-uri. Halep a pierdut primul game, dar a făcut apoi alte 5 la rând, după care a închis setul cu 6-2.

Anisimova a dat impresia că nu va putea face față nici în al doilea set, repetându-se scenariul din primul act, cu 5-1 în favoarea româncei. Americana însă a avut un moment de revenire, a adus setul la 5-4 și 0-40, având 3 mingi de break, pentru a egala.

Din acest moment, Halep a servit excelent, a anulat șansele de break ale Anisimovei și a închis meciul cu 6-2, 6-4.

În semfinale va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Elena Rybakina și Ajla Tomljanovic, din celălalt sfert de finală.

Pentru calificarea în semifinale, Halep va fi recompensată cu 620.600 euro.

„Mă bucur că sunt din nou în semifinală. Înseamnă enorm să fiu din nou în această fază. E bine când totul se termină cu bine. Da joc acum cel mai bun tenis al meu. Nivelul meu de înceredere în sine e acum mult mai mare. Mulțimea îmi dă multă energie și le mulțumesc că mă susțin întotdeauna. ”, a spus Halep la interviul de pe teren.

Elena Rybakina și-a revenit după un început ezitant, pentru a o învinge miercuri pe australianca Ajla Tomljanovic cu 4-6, 6-2, 6-3 și a se califica în semifinală la Wimbledon, unde o va întâlni pe Simona Halep. Rybakina devine prima jucătoare din Kazahstan care ajunge în sferturile unui Grand Slam. Cele două s-au mai întâlnit de 3 ori până acum, în 2019, 2020 și 2021, de fiecare dată pe hard, Halep conducând cu 2-1.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.