Procedură de acordare a facilităţilor pentru întreprinderile sociale

0
11

Printr-un act normativ adoptat de Guvern a fost stabilită procedura de acordare a facilităților pentru întreprinderile sociale și întreprinderile sociale de inserție.
În acest sens, aceste structuri trebuie să depună la autorităţile administraţiei publice locale în a cărui rază teritorială își desfășoară activitatea o cerere însoţită de un memoriu justificativ, din care să rezulte necesitatea şi oportunitatea acordării acestor facilităţi. Maramureşul are peste 100 de întreprinderi sociale de inserţie, figurând într-un top 3 în privinţa numărului ridicat al acestor structuri.
Actul normativ mai reglementează procedura legală în baza căreia autoritățile publice locale să poată acorda scutiri de taxe și impozite întreprinderilor sociale și întreprinderilor sociale de inserție care au sediul în circumscripția administrației publice locale, prin hotărâri ale consiliilor locale. O altă modificare, care are scopul de a flexibiliza transmiterea documentelor la agențiile de ocupare, prevede introducerea poștei electronice ca mijloc de comunicare. Actul normativ adoptat de Executiv modifică și condițiile de obținere a atestatului de către întreprinderile sociale și reglementează situațiile de anulare și de renunțare la atestatul de întreprindere socială și la marca socială la cererea întreprinderii sociale/întreprinderii sociale de inserție, precum și procedura de lucru și de comunicare a acestor decizii de către agențiile de ocupare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.