Dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive…

0
17

În noaptea de 9 spre 10 iulie, între orele 22-04, polițiștii Serviciului Rutier și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș au desfășurat o acțiune pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autoturisme sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, însumând peste 5.000 lei, au reținut un permis de conducere și au întocmit 5 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
Cu ocazia verificărilor, polițiștii au identificat pe străzile Gheorghe Șincai, Lunci, Nicolae Titulescu – din Baia Mare și Piața Eroilor – Târgu Lăpuș, 4 tineri de 18, 21 și 22 de ani, respectiv un bărbat, de 34 de ani, din Borcut, care, fiind testați cu analizatorul de droguri Aquila Scan, acesta a indicat rezultate pozitive.
Tuturor le-au fost recoltate probe biologice de sânge și urină în vederea depistării prezenței în organism a substanțelor psihoactive.
Un alt tânăr, de 24 de ani, a fost depistat în seara zilei de 10 iulie, de către polițiștii din Borșa, conducând un autoturism, iar la testarea cu analizatorul de droguri rezultatul a fost pozitiv.

… și sub influența alcoolului

Polițiștii din Ocna Șugatag, Sighetu Marmației, Baia Sprie și Borșa au identificat la volanul unor autoturisme 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 64 de ani, din Giulești, Sighetu Marmației, Baia Sprie și Borșa, conducând sub influența băuturilor alcoolice.
Etilotestele au arătat valori între 0,41 și 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care le-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
Unul dintre șoferi s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, iar ceilalți pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Fără permis și sub influența alcoolului

Vineri seară, polițiștii din Baia Sprie au observat în localitatea Tăuții de Sus un autoturism care a efectuat o depășire neregulamentară prin încălcarea marcajului longitudinal continuu, fapt pentru care au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire.
Conducătorul auto și-a continuat deplasarea spre Baia Mare, motiv pentru care polițiștii l-au urmărit, folosind semnalele acustice și sonore din dotarea autospecialei, fiind identificat la stația de alimentare de pe strada Vasile Lucaciu. La volan se afla un bărbat, de 48 de ani, din Tăuții de Sus.
Din verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. De asemenea, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.