Final inedit al practicii studențești la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie

0
18

În perioada 27 iunie-8 iulie, Czellar Marko, student în anul II la Facultatea de Istorie și Filosofie, specialitatea Istorie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a efectuat stagiul de practică anual la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.
Absolvent al Colegiului de Arte Baia Mare, specialitatea Arte Plastice și Decorative, tânărul student este pasionat, desigur de istorie și, în mod special de artă decorativă și critică de artă.
“Astfel, a parcurs o parte din publicațiile muzeului, despre istoria locală și despre formarea și dezvoltarea patrimoniului muzeal, aflate în fondurile curente ale Bibliotecii instituției, după care s-a oprit asupra colecției de orologerie. La finalul stagiului de practică, Czellar Marko a ales să realizeze o lucrare de artă al cărei subiect este, nu întâmplător, una dintre cele mai importante piese din colecție, respectiv o pendulă de perete, contemporană Revoluției Franceze (1789-1799), piesă, după știința noastră, unică în România”, a punctat Lucia Pop, muzeograf.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.