Elevi din Sighet și Baia Mare experimentează viața de student în Cluj

0
264

14 elevi din Sighetu Marmației (10 de la Liceul Tehnologic “Marmația”, trei de la Colegiul Național “Dragoș Vodă”, unul de la Colegiul Național Pedagogic “Regele Ferdinand) și cinci elevi din Baia Mare, de la Colegiul Tehnic “George Barițiu”, participă în această perioadă la Cluj-Napoca, la activitățile sub-proiectului ROSE “AgroCamp – punte în tranziția de la ciclul liceal la învă­ță­mântul terțiar universitar”.
În debutul activităților, fiecare participant din grupul țintă a primit “kitul elevului informat”, în valoare de 500 lei/ elev, iar pe durata acestora (11-24 iulie), masa elevilor este asigurată la cantina Universită­ții de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.
În primă fază, elevilor din grupul țintă le-au fost prezentate oferta educațională a USAMV Cluj-Napoca și ciclurile de studiu universitar. De asemenea, s-a realizat o sesiune interactivă de consiliere profesională, menită să îi ajute pe elevi să își aleagă ruta școlară şi profesională optimă.
O serie de workshopuri completează agenda proiectului (“O carieră în domeniul agriculturii”, “Determinarea pH-ului din sol”, “Descoperirea tainelor biologiei prin lentila microscopului”, “Agricultura organică – sursă de hrană mai curată și mijloc de conservare a mediului” etc.), precum și vizite în diferite locații: campusul USAMV Cluj-Napoca, Grădina Agrobotanică și Muzeul Botanic ale USAMV Cluj-Napoca, Grădina Botanică “Alexandru Borza” Cluj-Napoca ș.a. Competiții sportive între elevii din grupul țintă și studenții voluntari ai USAMV CN, respectiv prezentarea organizațiilor studențești întregesc programul propus elevilor maramureșeni.
În cadrul festivității de închidere, se vor decerna diplome de participare și premii pentru cei mai activi participanți. De asemenea, elevii vor completa chestionare de satisfacție cu privire la participarea lor la programul de tip punte de vară, derulat de Facultatea de Agricultură.
Obiectivul acestui proiect constă în sprijinirea elevilor de liceu, cu precădere a celor aflați în situații de risc, în ceea ce privește alegerea conștientă și informată a facultății pe care o vor urma prin simularea vieții de student la Facultatea de Agricultură din cadrul USAMV Cluj-Napoca, cu scopul încurajării tranziției elevilor de la ciclul liceal la învățământul terțiar universitar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.