Peste 60 % din pensionarii maramureșeni au primit ajutor financiar

0
141

O bună parte din pensionarii maramureșeni încasează pensii până în 2.000 lei. Dovadă este faptul că mai mult de jumătate din această categorie a primit, în luna iulie, ajutorul financiar de 700 lei, reglementat prin OUG nr.74/2022. Potrivit datelor Casei Județene de Pensii Maramureș, din cei 112.566 pensionari înscriși în evidențele instituției până la 1 iulie, 73.649, respectiv 65,4% au beneficiat de ajutorul financiar în valoare de 700 lei, reglementat prin OUG nr.74/2022. Suma plătită a fost în cuantum de 51.554.300 lei.

Ajutorul financiar se acordă prin Casa Județeană de Pensii Maramureș.
“În cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaș, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaș în parte. Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracțiuni din luna iulie 2022. La stabilirea plafonului de 2.000 lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie. Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptățite care au domiciliul în România, nu și celor care au locul de ședere/reședința obișnuită în străinătate”, a punctat directorul executiv al Casei Județene de Pensii Maramureș, Lucica Onea (Pop).
Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat, nu intră în calculul contribuției bănești individuale în vederea obținerii unui bilet de tratament balnear și nu este supus executării silite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.