Reparații la Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației

0
16

Vremea bună dă posibilitatea echipei Muzeului Satului Maramureșean „Mihai Dăncuș” să realizeze o serie de lucrări de reparații și întreținere atât în spațiul căsuțelor de lemn și la sediul administrativ al muzeului, respectiv Muzeul de Istorie – Arheologie, Muzeul de Științele Naturii, Sala de conferințe și expoziții temporare.
Până acum “au fost refăcuți peste 150 m liniari de gard din nuiele, se consolidează fundațiile la câteva construcții anexe, sunt începute lucrările de reparații curente fațadă Casa evreiască și Casa maghiară, a fost reabilitat interiorul sălii de conferințe și expoziții temporare și a fost amenajată o bibliotecă a muzeului, a fost reabilitat interiorul Muzeului de Istorie și Arheologie, urmând reamenajarea expozițională și a fost reamenajat depozitul de port popular” – a informat conducerea Muzeului Satului Maramureșean.
Pe lângă aceste lucrări, mai sunt în implementare și 4 proiecte cu finanțare externă: 2 proiecte cu finanțare prin programul Administrația Fondului Cultural Național (Poarta maramureșeană II și În căutarea orașului pierdut. Sighet – oameni, locuri și povești) și 2 de restaurare, conservare și valorificare a Casei Memoriale Elie Wiesel.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.