Sfaturi pe timp de caniculă pentru angajatori

0
22

Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș informează angajatorii că în următoarea perioadă va intensifica controalele pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă. Cei care nu aplică măsurile necesare pe timp de caniculă vor fi amendați cu sume de la 1.500 la 2.500 lei.
Pentru ameliorarea condițiilor de muncă se impune: reducerea intensității și ritmului activi­tă­ților fizice; asigurarea ventilației la locurile de muncă; alternarea efortului dinamic cu cel static; alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer.
De asemenea,  pentru menținerea stării de sănătate a angajaților e obligatorie: asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/ schimb; asigurarea echipamentului individual de protecție; asigurarea de dușuri.
Acolo unde nu pot fi luate aceste măsuri se va decide, reducerea duratei zilei de lucru; eșalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11 și după ora 17; întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuității activității în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.