Proiecte de 150 milioane euro în Vișeu de Sus

0
54

„Am tras lozul câștigător…”, ne spune cu ușoară ironie primarul Vasile Coman, referindu-se la nominalizarea, alături de Coroieni, deocamdată singurii ce vor primi finanțări pentru înființarea rețelelor de gaz.
“Teoretic, anul viitor putem lucra efectiv la rețele, iar două cartiere le-am putea chiar alimenta cu gaz până la finele anului viitor, dacă totul merge cum trebuie” – spune primarul.
Dar nu este singura investiție importantă câștigată de oraș, se adună 150 milioane euro un total al finanțărilor. Înființarea rețelei de distribuție gaz va fi finanțată prin programul Saligny, cu 121 milioane lei.
În derulare este programul reducerii emisiilor de carbon, cu fonduri europene. Prin CNI se află reabilitarea, modernizarea și extinderea spitalului orășenesc și construirea bazinului de înot. În derulare, pe Axa 10 POR, se mai află modernizarea Şcolii Nr. 7, cunoscută drept Școala țipțerilor, dar și dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului spitalului orășenesc, despre care primarul Coman ne spune că a reușit, încet, să mai anuleze din pavilioanele străvechi din curte, făcute în vremea Austro-Ungariei. În derulare se află construirea unei baze sportive și a unei grădinițe cu patru grupe. Alt proiect în curs este EDU 1000, ce se adresează copiilor din Vișeu și Borșa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.