Sebastian Vettel se retrage din Formula 1 la finalul sezonului

0
31

Pilotul Sebastian Vettel și-a anunțat joi planul de a se retrage din Formula 1 la finalul sezonului 2022, potrivit motorsport.com.

Vettel a făcut anunțul înaintea Marelui Premiu al Ungariei din următorul weekend. De patru ori campion mondial de F1, Vettea a dezvăluit joi, prin intermediul contului său de Instagram, că se va retrage la sfârșitul sezonului.

Vettel a debutat în F1 în 2007 și a avut cel mai mare succes cu Red Bull, câștigând campionatul mondial între 2010 și 2013. Ulterior, a participat la curse cu echipele Ferrari și Aston Martin.

Vestea are un mare impact pe piața piloților din F1 pentru anul viitor, deoarece se eliberează un loc la Aston Martin.

„Decizia de a mă retrage a fost una dificilă pentru mine și am petrecut mult timp gândindu-mă la ea. La sfârșitul anului vreau să îmi iau mai mult timp pentru a reflecta asupra a ceea ce voi face în continuare. Este foarte clar pentru mine că, fiind tată, vreau să petrec mai mult timp cu familia mea. Dar astăzi nu este vorba despre a spune la revedere. Mai degrabă, este vorba despre a spune mulțumesc – tuturor – și nu în ultimul rând fanilor, fără al căror sprijin pasionat Formula 1 nu ar putea exista”, a declarat Vettel într-un comunicat publicat de Aston Martin.

Vettel și-a făcut debutul în Formula 1 la Marele Premiu al Statelor Unite din 2007, într-o apariție unică pentru BMW, înainte de a obține o promovare la jumătatea sezonului cu Toro Rosso.

El a devenit cel mai tânăr câștigător de F1 din istorie în 2008 cu Toro Rosso, înainte de a se alătura echipei Red Bull pentru sezonul următor, cu care s-a bucurat de apogeul succesului său câștigând campionatul mondial în fiecare an între 2010 și 2013.

Vettel s-a alăturat echipei Ferrari în 2015 și a luptat pentru titlul mondial în 2017 și 2018, pierzând în ambele ocazii în fața rivalului de la Mercedes, Lewis Hamilton. El a părăsit Maranello la sfârșitul anului 2020 pentru a se alătura echipei Aston Martin, cu care își va încheia cariera în F1.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.