Peste 6.000 de exporturi din Maramureş, în primul semestru

0
82

Principalele mărfuri importate în Maramureş în primul semestru din acest an provin din Ucraina. În schimb, exportăm diferite produse, în principal în Turcia, Elveţia, Norvegia, Islanda etc. În continuare, Maramureşul exportă cel mai mult mobilier, dar şi parchet din lemn sau cherestea.

În primele şase luni din acest an, la nivelul Biroului Vamal de Interior Maramureş au fost depuse şi acceptate 9.836 de declaraţii vamale, din care 2.507 declaraţii de import şi 6.751 pentru export. De asemenea, s-au emis 578 declaraţii vamale de tranzit (571 pentru mărfuri transportate pe cale rutieră şi 7 pentru bunuri expediate prin colete poştale).
Principalele mărfuri importate în semestrul I din 2022 au fost: placaje şi panouri fibrolemnoase, cherestea, lambriuri, peleţi şi brichete pentru foc, ţesături, căptuşeli, huse din piele, huse saltele, perne, articole din feronerie, articole din hârtie şi carton, piese şi accesorii auto, piele bovine, hrană pentru animale de companie, linoleum, hârtie igienică, săpunuri lichide şi şerveţele umede. Majoritatea importurilor provin din Ucraina, Turcia, Federaţia Rusă, India, Elveţia, Taiwan, Belarus, SUA, Serbia şi Marea Britanie.
În schimb, exportăm mai mult în: Turcia (mobilier de lemn, scaune tapiţate, perne şi accesorii canapele, profile şi componente din aluminiu pentru industria aeronautică), Elveţia (mobilier din lemn, tâmplărie aluminiu, sticlă termopan pentru tâmplărie, profile şi componente din aluminiu pentru industria aeronautică), Norvegia (mobilier din lemn, construcţii metalice), Islanda (mo­bilier din lemn), Marea Britanie (mobilier din lemn, componente pentru industria aeronautică), Federaţia Rusă (mobilier din lemn), Republica Moldova (mobilier din lemn), Canada (mobilier din lemn), Ucraina (mobilier din lemn, materii prime şi materiale pentru confecţii textile), Israel, Japonia, Emiratele Arabe Unite, Republica Coreea, China, SUA, Egipt, Macedonia, aici fiind exportat în principal mobilier din lemn.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.