Un maramureşean în finala Trimarium din Polonia

0
66

Finaliștii maramureșeni ai Concursului Trimarium, ediția 2022, s-au întâlnit la Consiliul Județean Maramureș, unde a fost anunțat și câștigătorul care va reprezenta județul nostru la finala internațională din Polonia.
Alin Ierima, din Sighetu Marmației, student la Uni­versitatea Ba­bes-Bolyai Cluj-Napoca, va merge la întâlnirea finală din Polonia, având cel mai mare rezultat din țară.
”Maramureșul va reprezenta România la etapa finală din Polonia a concursului Trimarium 2022. Este impresionant faptul că unul din cei doi reprezentanți pe care Ro­­mânia îi are pentru finală este din Maramureș și a obținut cel mai bun rezultat din țară”, a punctat vicepreşedintele CJ Maramureş, Doru Lazăr.
La concurs au participat aproximativ 140 de reprezentanți din România, dintre care peste 40 sunt din Maramureș. România a avut 20 de câștigători, dintre care 7 sunt maramureșeni. Concursul internațional de cunoștințe despre geografia, istoria și cultura țărilor care fac parte din Inițiativa celor Trei Mări, Trimarium, ediția 2022, a avut loc în data de 8 iunie și s-a desfășurat în toate limbile naționale ale partenerilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.