Din luna august • Majorări salariale pentru unii bugetari!

0
65

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că vor fi majorări salariale din luna august pentru sectorul bugetar, precizând că de creșteri vor beneficia și angajații ministerelor Culturii, Transporturilor și Institutului Național de Statistică.
“Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferența dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022 și luna decembrie 2021” – a declarat Budăi.
Personalul implicat în implementarea reformelor din PNRR va beneficia de majorarea salariului de bază cu până la 50%. Vor beneficia de majorarea salariului de bază cu 15% datorită complexității muncii prestate angajații Institutului Național de Statistică, funcționarii publici din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică, personalul contractual din cadrul INS și personalul contractual din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică, funcționarii publici din Ministerul Culturii, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, precum și cei din instituțiile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora.
La întrebarea care este impactul bugetar al acestor măsuri, Marius Budăi a răspuns că “aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.