Baia Mare, model de bună practică în asistența socială

0
47

40 dintre seniorii beneficiari ai proiectului “Pune suflet pentru bunici”, inițiat de primarul Cătălin Cherecheș și derulat de către Municipiul Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială, s-au bucurat de o excursie în stațiunea Sovata.
Seniorii au avut astfel posibilitatea, timp de trei zile, să se bucure de o vacanță cum mulți dintre ei nu au mai avut parte recent. Aceștia au fost angrenați în diverse activități sociale și de divertisment, au explorat traseele turistice din zona stațiunii, au profitat de proprietățile terapeutice ale serviciilor oferite de stațiunea balneoclimaterică și de diverse activități de socializare.

Alți 75 de seniori, beneficiari ai acestui proiect, dar care din diverse motive nu au putut participa la excursia organizată în Sovata, au primit pachete cu produse alimentare.
De asemenea, în ultima lună, toți beneficiarii proiectului au primit pachete cu produse de cură­­țenie și igienă. Este vorba, în total, de 115 pachete, valoarea acestora ridicându-se la peste 150.000 de lei.
Proiectul “Pune suflet pentru bunici” este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 2.651.459,14 lei, din care finanțarea europeană este de 2.253.740,27 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.