În Baia Mare • S-a lansat filiala Maramureș a partidului Forța Dreptei

0
459

În prezența președintelui Ludovic Orban și a unor parlamentari ai formațiunii, în frunte cu fostul ministru al agriculturii Adrian Oros, sâmbătă, 6 august, a avut loc lansarea filialei Maramureș a partidului Forța Dreptei, care îl are în structura centrală de conducere pe maramureșeanul Cristian Opriș, președintele Organizației de tineret la nivel național (fost consilier local și președinte PNL Săliștea de Sus).
Andrei HOBAN, coordonatorul grupului de inițiativă din Maramureș, a precizat că, până în prezent, în județul nostru există 15 organizații locale, cu coordonatori desemnați de Biroul județean, al căror rol este de a identifica și alte nuclee, urmând să aibă loc alegeri în fiecare organizație, astfel ca până la sfârșitul anului 2023 să se facă alegeri în toate unitățile administrativ teritoriale din Maramureș,
Președintele Ludovic ORBAN a precizat că s-a luat decizia de a da în judecată Guvernul pentru a obține o hotărâre judecătorească prin care să-l oblige să respecte legea și să organizeze alegeri locale în cele peste 40 de localități unde s-a vacantat funcția de primar sau a fost dizolvat consiliul local. În cazul în care Guvernul nu adoptă hotărârea de organizare a alegerilor locale, Orban a anunțat că se va adresa instanței de contencios administrativ.
De asemenea, Orban a mai spus că a sesizat Avocatul Poporului, solicitându-i să atace la Curtea Constituțională ordonanța de modificare a Codului Fiscal, Avocatul Poporului având competența să declanșeze controlul de constituționalitate al ordonanțelor emise de Guvern.
El a afirmat că există și argumente de fond pentru atacarea la CCR a acestui act normativ, indicând nerespectarea justei distribuții a sarcinii fiscale și egalității în fața legii. În acest context, Orban a dat ca exemplu supraimpozitarea contractelor part-time, măsură pe care a catalogat-o “injustă” și “incorectă”.
Forța Dreptei este un partid parlamentar, de centru-dreapta, înființat în 14 decembrie 2021 la inițiativa lui Ludovic Orban, fost președinte al Partidului Național Liberal și fost prim-ministru al României.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.