CS Simared are campioni și la fete

1
121

Dacă până acum CS Simared s-a putut lăuda cu rezultate notabile doar în întrecerile băieților, mai nou, clubul băimărean a început să conteze cu adevărat și în competițiile feminine. Și la această competiție, sportivii maramureșeni au dominat probele în care au concurat, la final contabilizând nu mai puțin de 8 medalii – 5 de aur, una de argint și două de bronz.
Cel mai bun exemplu este cuplul format din Mara Ardelean și Sarah Hajtajer, cuplu care a furnizat surpriza Campionatului Național de Viteză pentru juniori găzduit în perioada 31 iulie – 6 august pe lacul Bascov. Cele două sportive ale CS Simared, implicate în întrecerile categoriei de vârstă 13-14 ani, au urcat pe prima treaptă a podiumului în proba de K2 200 m, devansând echipaje mult mai bine cotate în aceste probe, de la cluburi din Deva, Orșova, Alexandria, Galați, Olimpia București.

La competițiile juniorilor, Bogdan Pânzaru a dovedit încă o dată că este imbatabil în probele de K1 200 m și K1 1.000 m la juniori II, ambele probe adjudecate de băimărean.
Roland Kupaș s-a impus în proba de K1 1.000 m a juniorilor I, a câștigat argintul la K1 500 m și bronzul la K1 200 m. Datorită calităților sale incontestabile, Roland a primit invitația să participe la Campionatul European de Kaiac Viteză și Canotaj, competiție de mare anvergură. Evenimentul va fi la Centrul Regatei Olimpice din Munchen în perioada 18-21 august. Roland va concura la dublu și va face pereche cu brăileanul Vlad Oltean.
Rafael One, obișnuit cu aurul în probele de dublu, a recidivat și de această dată. Doar că acum s-a înscris în proba de kaiac simplu, comportamentul lui fiind unul pe măsură, cucerirea medaliei de bronz la K1 200 m cadeți (13-14 ani). De menționat faptul că ocupantul primului loc este un sportiv de la CSTA București, sportiv care-și face pregătirea în Mexic, iar sportivul de pe locul secund este un ucrainean naturalizat de Olimpia București.
Kaiacul de dublu fete cadete (10-12 ani), format din Lea Hajtajer și Petra Ardelean, s-a clasat pe locul 6 la K2 500 m, respectiv poziția 7 la K2 200 m.
Un alt sportiv care nu este legitimat nici de două luni, Darius Chiorean, a făcut o figură excelentă și s-a calificat în semifinalele probelor de K1 500 m (loc 5) și K1 200 m (loc 6) la cadeți.
Simared Baia Mare mai are planificate în calendarul sportiv încă două competiții majore interne în acest an, Cupa României și Campionatul Național de Kaiac Maraton, ambele stabilite în perioada 15-18 octombrie pe lacul Bascov.

Trei selecționați la lot și centrul olimpic

După finalul probelor de la CN de viteză au urmat selecțiile pentru lotul național de juniori și centrul olimpic.
Pentru lotul național de juniori au concurat Bogdan Pânzaru și Roli Kupaș, în probele de K1 500 m și K1 1.000 m. Cei doi au sosit pe locurile 1 și 2 din 19 echipaje. Evident, cei doi băimăreni au fost selecționați la lotul național de juniori și vor participa la Campionatul Mondial de Juniori de la Szeged, programat la finalul lunii august.
Pentru acceptarea la centrul olimpic din partea CS Simared a participat Rafael One (născut 2008), sportiv care a câștigat seria semifinală, iar în finala A s-a clasat pe locul 3. De remarcat că în proba de K1 1.000 m au fost înscriși 36 de sportivi născuți 2007-2008.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru efortul depus atat sportivilor cat si antrenorilor. Noi vedem niste imagini frumoase, care sunt defapt rezultatul unei munci intense zilnice.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.