Traficul la frontiere

0
19

În data de 7 august, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire) aproximativ 465.000 persoane, cetă­țeni români și străini, cu peste 113.400 mijloace de transport.
Pe sensul de intrare în România, au fost 245.202 de persoane, dintre care 12.794 de cetățeni ucraineni (în creștere cu 2,57% față de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 7 august, ora 24.00, la nivel național, au intrat în România 1.851.048 cetățeni ucraineni.
În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.
Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internațional se regăsesc pe aplicația Trafic on-line care poate fi accesată la adresa www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.
În ceea ce privește activitățile specifice, în zonele de competență – punctele de trecere și „frontiera verde” – polițiștii de frontieră au constatat:
• 84 de fapte ilegale (30 de infracțiuni și 54 de contravenții) săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini;
• au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 75.000 lei;
• valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la peste 30.000 lei;
• nu s-a permis intrarea în țară a 28 cetățeni străini, care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege și, de asemenea, nu s-a permis ieșirea a 43 cetățeni români din diferite motive legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.