Atenție la reducerile de vară

0
53

Au început reducerile de vară, iar maramureșenii au ocazia să își cumpere produse la prețuri mai mici. Pentru a nu cădea în capcana falselor promoții, oficialii de la Protecția Consumatorilor au transmis mai multe sfaturi.

Orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință, iar prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării promoției. Orice anunț cu privire la ieftinirea produsului  trebuie afișat vizibil și lizibil pentru fiecare produs sau grupă de produse identice: fie prin menționarea noului preț lângă prețul anterior, barat; fie prin mențiunile “preț nou”, “preț vechi” langă sumele corespunzătoare; fie prin menționarea procentului de reducere și a prețului nou care apare lângă prețul anterior, barat. Consumatorii mai sunt sfătuiți să citească atent caracteristicile produsului și să verifice dacă acesta corespunde cu adevărat dorințelor și nevoilor.

La achiziționarea pachetelor promoționale de tipul “3 la preț de 2”, trebuie verificat prețul individual al produselor, care trebuie să existe în mod obligatoriu la vânzare, pentru a-l putea compara cu prețul pachetului promoțional. Și la comenzile online e nevoie de vigilență. “În cazul în care comandați online, verificați, înainte de a trimite comanda, dacă prețul fiecărui produs din coșul de cumpărături este același cu prețul redus indicat atunci când ați ales produsul”, este recomandarea venită de la Protecția Consumatorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.