Dotări suplimentare la Spitalul Municipal din Sighetu Marmației

0
111

S-a semnat Contractul de Finanțare din fonduri europene pentru proiectul “Creșterea siguranței pacienților în Spitalul Municipal Sighetu Marmației prin reabilitarea/ modernizarea/ extinderea infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, infrastructura de fluide medicale şi Instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxim admise de oxigen”, proiect depus de Municipiul Sighetu Marmației, în parteneriat cu Spitalul Municipal Sighet, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Investiția va garanta siguranța în exploatare și evitarea evenimentelor neprevăzute, cauzate de posibile defecțiuni ale instalațiilor electrice existente; Continuitatea în alimentarea cu energie electrică; Reducerea riscurilor de producere a incendiilor și asigurarea intervenției operative pentru limitarea și stingerea incendiilor și în vederea evacuării și protecției persoanelor. Investiția cuprinde 5 corpuri de clădire ale Spitalului: Ortopedie-Oftalmologie-ORL, Chirurgie, Maternitate-nou-născuți, Pneumologie, Neurologie.
Spitalul Municipal Sighetu Marmației deservește o populație de 104.410 locuitori, conform deciziei DSP de alocare a serviciilor de sănătate din localitățile județului Maramureș, dar pentru patologia de boli infecțioase deservește o populație de peste 140.000 locuitori, ținând cont de faptul că la nivelul județului există doar două secții de boli infecțioase. La populația de­ser­vită pe baza adresei de domiciliu se mai adaugă turiștii și oameni aflați în tranzit, precum și pacienții psihiatrici diagnosticați și cu COVID.
Spitalul Municipal Sighetu Marmației deține aparatura necesară pentru a diagnostica și trata pacienții, însă, din cauza stării de uzură fizică și a suprasolicitării rețelelor de gaze medicale și a celor de energie electrică, există un risc major pentru viața și sănătatea pacienților internați. Totalul investiției în cadrul acestui proiect se ridică la suma de 10,538,403.08 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.