În premieră • Direcția Silvică Maramureș a apelat la firme specializate pentru împăduriri!

2
365

Campania de împăduriri la Direcția Silvică Maramureș s-a încheiat cu succes. Acțiunea însă a fost executată de firme specializate și nu de personal din sistem. Asta din cauza penuriei de forță de muncă.
Instituția a fost mulțumită de rezultate așa că aceste colaborări cu asemenea firme vor continua: „În luna iunie s-a încheiat campania de împăduriri în cele 14 subunități ale Direcției Silvice Maramureș. În anul 2022, au fost regenerate 619 ha din care 208 au fost împăduriri propriu-zise, în care s-au folosit puieți forestieri în număr de peste 1,7 milioane, produși exclusiv în cele 82 de pepiniere silvice ale ocoalelor silvice din subordinea instituției. Anul acesta a fost primul an în care am apelat la firme specializate de împăduriri în zonele de munte, la ocoalele silvice Borșa, Vișeu și Poienile de sub Munte, din cauza lipsei forței de muncă din ultimii ani. A fost însă o reușită și în mod sigur vom continua și alte lucrări în cursul acestui an, tot prin aceste firme specializate”, a declarat dr.ing. Mihai Leșan, responsabil relații mass-media.

2 COMENTARII

  1. Pentru campaniile de impaduriri,ocoalele silvice apelau intotdeauna la muncitori sezonieri.Daca silvicii care lucreaza la stat,nu sunt in stare sa gaseasca aceasta forta de munca,cum este posibil ca firmele private sa o poata face ?Dezinteres,plafonare,nepotisme si angajari pe posturi prin asa zise concursuri care sunt masluite si multe altele,este situatia la sivicultura de stat sau mai bine zis,stat de pomana.Sa nu mai vorbim ca in marea lor majoritate,persoanele care lucreaza in acest domeniu ,la un control al averii,nu ar putea justifica cele dobandite daca s-ar lua in calcul numai veniturile legale realizate,dar acesta este un aspect care se regaseste si in alte sfere de activitate,iar organele desemnate sa faca acest lucru sunt in adormire.In final cred ca proverbul “ Cainii latra,ursul trece “ este potrivit.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.