Podul de la Sighet naşte interes!

0
68

După cum ştiţi, s-a dat deja OK-ul pentru începerea noului pod peste Tisa, la Sighetu Marmaţiei. De fapt, podul este la margine de oraş, pe limita cu Bocicoiu Mare, ceea ce a generat automat interes pentru proiect şi pentru…potenţialul său!
Primarul comunei Bocicoi, Liviu Lazarciuc, ne spune că se lucrează încă pe hârtii la amenajarea drumurilor spre lacul Tepliţa, vechi obiectiv turistic al zonei, drag sighetenilor, ce se află fix pe traseu! Mai mult, proiectul de reamenajare/reabilitare prevede pistă de biciclete şi alte amenajări în acel areal. În sfârşit, o lucrare şi o intrare în Maramureş ce generează interes din start şi al cărei potenţial este atât de vizibil încât se fac paşi premergători!
Reamintim, unii sigheteni sunt nedumeriţi de proprietatea Bocicoiului asupra lacului Tepliţa, dat fiind istoria apariţiei acelui lac, dar în egală măsură, terenul a fost dintotdeauna al comunei, ni se spune. Alt drum ce poate genera interes, mai cu seamă turistic, este aşa-zisul drum judeţean 185, din Bocicoiu Mare prin Lunca la Tisa spre Valea Vişeului, de-a lungul graniţei cu Ucraina. E judeţean şi nu e, de la un moment dat e folosit doar de silvici…cu urmările cunoscute. La acest moment, sătenii din Valea Vişeului au acces spre Sighet ori roată, pe la Petrova, ori cu trenul, pe un traseu paralel cu judeţeanul amintit!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.