Vacanță în siguranță

0
22

Jandarmii maramureșeni continuă acțiunile în cadrul campaniei preventiv- educative „Vacanță în siguranță”, iar în cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire cu un grup format din 30 de copii, în tabăra de vară din localitatea Rus, activitate organizată de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.
Acestora le-au fost prezentate aspecte cu privire la atribuțiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, reguli de conduită în mediul montan și protejarea acestuia, tehnici esențiale de supraviețuire, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, precum și elemente de bază ce trebuie respectate pe timpul deplasărilor pe munte. Elevii s-au bucurat de venirea jandarmilor și s-au întrecut în răspunsuri la întrebările jandarmilor despre cum să fie în siguranță, pe munte și nu numai.
De asemenea, violența în mediul școlar, folosirea responsabilă a rețelelor de socializare și consecințele unui comportament antisocial au fost unele dintre subiectele aduse în discuție. Copiii au fost interesați și de modul în care pot semnala și pot acționa în cazul în care sunt martori sau victime în diferite situații, cum ar fi violența domestică, absenteismul școlar, consumul de droguri și alcool, cât și posibilele urmări ale situațiilor în care conflictele escaladează și se ajunge la diferite forme de violență.
Campania preventiv-educativă „Vacanță în siguranță” continuă pe toată perioada vacanței de vară, iar în cadrul acesteia au loc întâlniri atât cu elevi din județul nostru, cât și cu cei care se află în tabere organizate și sunt în vizită în Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.