Bucurați-vă de minivacanță LEGAL, NU PENAL!

0
24

Polițiștii maramureșeni vor fi la datorie în week­endul prelungit marcat de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.
Pentru că urmează un sfârșit de săptămână cu o încărcătură spirituală deosebită, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cu participări numeroase în locașurile de cult și cu mai mult timp liber care invită la ieșiri, plimbări, călătorii, drumeții, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a luat o serie de măsuri în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror situații de risc la adresa cetățenilor. Totodată, vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și intervenția cu celeritate la solicitările cetățenilor în cazul în care situația o va impune.

Filtre instituite pe principalele artere

Vor fi instituite filtre pe principalele artere rutiere și la intrările/ieșirile în/din municipii, pentru controlul respectării prevederilor legis­lației rutiere.
Vor fi intensificate acțiunile de patrulare în gări/autogări și pe celelalte mijloace de transport în comun cunoscute cu un aflux ridicat de persoane.
Se va asigura o prezență activă a polițiștilor pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult, stațiunile turistice, pe principalele drumuri naționale, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere.
Se vor intensifica activitățile de prevenire și combatere a infracțiunilor în zona lăcașurilor de cult, precum și monitorizarea stărilor conflictuale.
De asemenea, se vor intensifica activitățile informative în zonele și mediile pretabile comiterii de fapte antisociale.
Pentru prevenirea victimizării prin infracțiuni contra patrimoniului și a celor comise cu violență, polițiștii de prevenire vă reamintesc câteva măsuri eficiente în evitarea acestora.
Pentru prevenirea furturilor, fiți vigilenți cu banii dvs. Buzunarul de la spate nu este cel mai sigur loc pentru păstrarea portmoneului. Poșeta lăsată nesupravegheată este tentantă pentru hoți.
Pentru prevenirea furturilor din locuințe, atenție cum vă asigurați ușile și ferestrele dacă plecați de acasă. Chiar și când sunteți acasă, dacă locuiți la bloc, este necesar să țineți ușa încuiată, pentru ca hoții să nu pătrundă și să se servească cu bunurile lăsate pe holul locuinței.
Pentru prevenirea furturilor din auto, evitați să lăsați bunuri la vedere, acestea pot fi tentante pentru hoți. De multe ori prejudiciul creat prin spargerea unui geam este mai mare decât bunul sustras din autoturism.
Pentru prevenirea actelor de violență de orice fel, polițiștii vă recomandă să consumați alcool în cantități moderate. De multe ori acesta este un factor generator de conflicte. Totodată, evitați să urcați la volan sub influența alcoolului pentru a preveni orice risc de accidente.

Evitați drogurile!

Iar pentru că drogurile sunt prezente tot mai mult la petreceri, distracții, polițiștii vă atrag atenția asupra consecințelor acestora atât din punct de vedere fizic, cât și penal. Drogurile distorsionează funcțiile creierului și afectează puternic memoria, capacită­­țile cognitive în general.
Iar dacă ai fost prins cu droguri de risc și mare risc asupra ta, chiar și pentru consum propriu, te vei trezi cu un dosar penal. Dosar penal se întocmește și pentru:
cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea punerea la dispoziție, cu știință, a unei locuințe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri.
Astfel, polițiștii vă îndeamnă pe voi, părinții, să fiți alături de copii, să le oferiți atenția și timpul necesare pentru ca ei să se simtă fericiți, să nu aibă nevoie să intre prin droguri într-o lume a ficțiunii din care greu se mai pot întoarce.
Iar pe voi, copii, tineri, polițiștii vă îndeamnă să fiți conștienți că este mai cool să alergi prin parc, să ai o condiție fizică bună care duce la o stare de spirit bună, e mai cool să bei o băutură răcoritoare decât un pahar de alcool, este mai cool să citești o carte, chiar și despre efectele drogurilor, decât să consumi fără să știi ce consumi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.