Contratenorul Romeo Cornelius, într-un spectacol cu Maia Morgenstern

0
239

Contratenorul băimărean, Romeo Cornelius, revine pe scenă, alături de artista Maia Morgenstern. Spectacolul “Prin pădure cu Maia” a fost iniţial programat pentru această lună, dar ulterior a fost amânat pentru perioada 13-21 octombrie.
Reprezentaţiile vor avea loc în Grădina Universitarilor din Bucureşti. “Prin pădure cu Maia” este parte integrantă din proiectul “Lost Interferences (Interferenţe pierdute)”. Spectacolul a fost prezentat anul trecut, în 11 septembrie, în cadrul Festivalului Ars Electronica. Acest performance dezvăluie experienţe personale ale pierderii trăite de artiştii implicaţi în proiect, cât şi experienţe ale pierderii împărtăşite în interviuri în anul 2021 sau colectate prin lostinterferences.eu. O apariţie specială este cea a contratenorului Romeo Cornelius, cel care are mai multe poveşti personale despre pierdere.
Una dintre aceste relatări ale contratenorului face referire la perioada pe care o traversează. Artistul aminteşte că la 18 ani a devenit cel mai tânăr artist liric din istoria Operei Naţionale din Bucureşti (declaraţie făcută la scenă deschisă de muzicologul Viorel Cosma), a intrat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, fără admitere, datorită premiului special obţinut la Festivalul “Jeunesses Musicales”, a cântat pe diferite scene din ţară şi din lume, a evoluat inclusiv în faţa Familiei Regale a României în Teatrul lui Pierre Cardin din Paris. Deşi în palmaresul său figurează toate aceste realizări, fiind considerat o valoare culturală, a intrat într-un con de umbră.
Acum locuieşte în Baia Mare, dar nu îşi găseşte locul în lumea culturală. Mărturiseşte că îi este dor să cânte şi că vrea să fie invitat şi implicat în evenimentele culturale, dar pe plan local, este ignorat. Aşa că, înaintea spectacolului cu Maia Morgenstern, Romeo Cornelius îşi strigă crezul pe care îl poartă în sufletul său de artist: “Lăsaţi-mă să cânt”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.