Luna august – Luna responsabilității pe munte

0
14

Pentru că în ultimii ani se înregistrează o creștere îngrijorător de mare a numărului de accidente pe munte, Salvamont prezintă câteva măsuri pe care să le întreprindeți dacă sunteți martor la un incident soldat cu victime accidentate sau cu starea de sănătate afectată. Nu intrați în panică!
• Protejați victima prin marcarea locului accidentului, prin notarea unui marcaj vizual în formă de ”X”, amplasat în amonte, la distanță suficientă cât să poată avertiza coborâtorii despre accident
• Anunțați echipa Salvamont prin apel telefonic SNAU 112 sau Dispeceratul Național SALVAMONT – VODAFONE (0SALVAMONT – 0725826668).
• Nu mișcați persoana accidentată. Orice pacient care, după un traumatism, prezintă dureri sau alterarea stării generale trebuie tratat ca având un posibil traumatism la nivelul coloanei vertebrale, necesitând imobilizare și transport adecvat.
• Dacă victima este inconștientă, deschideți-i căile aeriene (aceasta se realizează prin subluxația mandibulei-ridicarea acesteia de la nivelul unghiului său posterior – de lângă ureche; !!! nu „basculați” spre spate capul victimei !!! ) și verificați timp de 10 secunde dacă respiră, prin observarea mișcărilor toracelui; dacă nu respiră, efectuați resuscitare cardio-pulmonară (masaj cardiac extern în ritm de aprox. 100 de compresii/ minut;
• Pe toată perioada acordării primului ajutor purtați masca de protecție individuală, după contactul cu victimă spălați-vă din abundența pe mâini cu o substanță dezinfectantă sau cu apă și săpun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.