Maramureșul, printre județele cu cele mai multe accidente de muncă

0
23

Un raport naţional indică faptul că Maramureşul se situează în continuare printre judeţele cu cele mai multe accidente de muncă, după Bucureşti, Braşov şi Constanţa. Totuşi, inspectorii de muncă maramureşeni au constatat o diminuare a acestor evenimente negative, arătând că angajatorii au devenit mai responsabili.
Numărul accidentelor de muncă înregistrate în prima jumătate a acestui an, în județul Maramureş, este unul constant în comparaţie cu perioada similară din 2021. În raportul oficial nu figurează deocamdată niciun accident mortal, dar oficialii ITM spun că au existat astfel de tragedii în primele şase luni, numai că nu s-au finalizat cercetările, aşa că ele vor fi incluse în statistică abia în semestrul al doilea.
Cele mai multe accidente de muncă s-au produs în industria prelucrătoare. Urmează construcţiile cu cei mai mulţi muncitori răniţi la locul de muncă.
“Din cele 68 de accidente de muncă, înregistrate la ITM Maramureş, 48 s-au produs în industria prelucrătoare. Pe locul al doilea sunt construcţiile cu 6 accidente, iar comerţul, agricultura, transportul şi depozitarea, hotelurile şi restaurantele, sănătatea şi asistenţa publică, precum şi administraţia publică figurează cu câte un accident de muncă. Constatăm o scădere a numărului accidentelor, ceea ce denotă că şi angajatorii au ajuns să fie mai responsabili, iau în serios lucrurile, aplică normele privind sănătatea şi securitatea în muncă” – a spus purtătorul de cuvânt Mircea Onea.
De altfel, inspectorii de muncă fac verificări constante la agenţii economici.
“Sunt acele campanii naţionale care vizează anumite domenii de activitate raportat şi la sezon. De exemplu, construcţiile sunt mult mai controlate în această perioadă. Apoi avem acţiuni specifice cum am avut pe benzinării, agricultură” – a mai spus Mircea Onea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.