În Baia Mare, peste 30 de unități de învățământ, dotate cu echipamente digitale

0
297

• fiecare elev va primi o tabletă, iar fiecare profesor – un laptop •

Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Baia Mare, alături de celelalte 32 de unități de în­vă­țământ din municipiul Baia Mare, este beneficiarul direct al echipamentelor din cadrul proiectului „EDU BM Educație Digitală în Municipiul Baia Mare”, coordonat și implementat de Primăria Baia Mare, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș.
Acest proiect aduce în școală echipament de înaltă calitate, o dotare de ultimă generație, care va veni în sprijinul elevilor și cadrelor didactice, pentru un proces didactic de calitate, ancorat la standarde europene. Astfel, începând cu anul școlar 2022-2023, elevii vor avea toate condițiile pentru derularea orelor interactiv, modern, sub atenta coordonare a profesorilor.
“Apreciem modul în care reprezentanții implicați în proiect, din prima zi, au demonstrat profesionalism. Întregul echipament a fost adus în unitatea de în­vă­ță­mânt de reprezentanții primăriei, fără a solicita implicare din partea școlii. Apoi, o altă echipă din cadrul proiectului a demarat acțiunea de demontare a tablelor vechi în fiecare sală de clasă. Montajul echipamentelor achiziționate este realizat de echipe specializate, conform standardelor, într-o manieră elegantă”, arată reprezentanții Școlii Gimnaziale “Lucian Blaga” Baia Mare.
Fiecare sală de clasă din cadrul școlii va fi dotată cu: tablă interactivă, ecran de proiecție, proiector, cameră web, respectiv router wireless.
“Trebuie să precizăm faptul că, prin acest proiect, «EDU BM Educație Digitală în Municipiul Baia Mare», nu doar sălile de clasă vor fi dotate cu echipamente, fiecare elev va primi o tabletă cu acces la internet, fiecare profesor un laptop pentru a întregi procesul didactic, indiferent de scenariul în care se vor derula orele de curs și pregătirea zilnică”, mai punctează reprezentanții Școlii Gimnaziale “Lucian Blaga” Baia Mare.
Baia Mare este singurul oraș din România unde s-a implementat un astfel de proiect pentru educație, prin implicarea primăriei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.