103 milioane lei pentru echipamente la Aeroportul Internațional Maramureș

0
39

Aeroportul Internațional Maramureș este foarte important pentru dezvoltarea și creșterea economică a județului, motiv pentru care Consiliul Județean a aprobat un nou proiect – “Creșterea gradului de siguranță și securitate a Aeroportului Internațional Maramureș prin achiziționarea de echipamente specifice”.
Proiectul, în valoare de 103 milioane lei, TVA inclus, prevede achiziționarea de materiale necesare pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a județului.
Proiectul va fi depus spre finanțare, în această săptămână, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar durata de realizare a investiției este de 15 luni de la semnarea contractului de finanțare.
Construirea unui nou terminal de pasageri
Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Județean a depus o cerere de finanțare, în luna aprilie 2022, iar în prezent se află în licitație publică. Noul terminal va avea o capacitate de 450 de pasageri pe oră, o suprafață totală de 12.209 metri pătrați, iar termenul de finalizare este de 2 ani. Valoarea estimată a proiectului este de 138,12 milioane lei, TVA inclus, și va fi finanțat tot prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Odată cu realizarea noului terminal, zona aeroportuară se va dezvolta și prin construirea unor facilități precum: o parcare pentru autoturisme cu 450 de locuri, parcare microbuze – 10 locuri, parcare autocare – 8 locuri, parcare VIP și business, zonă taxi, stație de autobuz, zonă cargo și un hotel.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.