Aprovizionarea cu lemne de foc a populației, analizată de conducerea județului

1
485

Autoritățile maramureșene se pregătesc pentru sezonul rece. În acest context, primarii din județ au fost convocați la o întâlnire la Prefectura Maramureș pentru a discuta despre situația aprovizionării cu lemne de foc a populației și a instituțiilor publice, în special a celor de învățământ.
La întâlnire au participat prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, subprefectul județului Maramureș, Crina Fiorela Chilat, și directorul ROMSILVA, Daniel Alexandru Paicu.
În cadrul ședinței au fost abordate o serie de probleme, de ordin administrativ, care vor fi soluționate cu celeritate de către reprezentanții ROMSILVA pentru ca întreaga populație a județului Maramureș să fie pregătită pentru iarnă din această perspectivă. “Pe mine asta m-a interesat ca populația să aibă de unde să se aprovizioneze cu lemne de foc. Dacă există undeva probleme, așteptăm să ni se semnaleze, să vedem cum rezolvăm problema cu ROMSILVA”, a punctat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Au fost semnalate probleme punctuale la Gârdani, dat fiind că aprovizionarea comunei se face cu lemne de la Ocolul Silvic Ulmeni unde nu există suficientă masă lemnoasă. De asemenea, la Poienile de sub Munte și Rozavlea există o mică divergență, iar medierea conflictului urmează să se facă săptămâna viitoare la Sighetu Marmației. Totuși, în urma discuțiilor a reieșit că majoritatea primarilor din județ au luat măsurile necesare asigurării lemnelor de foc, încă de anul trecut, fapt pentru care nu vor exista probleme semnificative iarna aceasta.

1 COMENTARIU

  1. Chiar intreaga populatiei a Maramuresului va fi pregatita pentru iarna in urma acestei sedinte ?
    Acest articol ne aminteste de presa scrisa inainte de 1989.Nu stimabili domni cocotati politic in functii inalte,aceasta problema a aprovizionarii populatiei cu lemn de foc este veche si continua sa fie.Stimata d-na ziarista,care scrieti la comanda,ia va rog intrebati acesti domni care este necesarul anual de lemn de foc pentru a aproviziona intreaga populatie a jdetului si puneti in oglinda cat asigura Romsilva ? Si apoi ne mai miram ca hotii de lemne asigura si ei o buna parte din lemnul de foc necesar populatiei ? Ca sa citez pe nenea Iancu, curat murdar conita.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.