Secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, urmărit penal

0
45

Secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Dan Dumitrescu este urmărit penal într-un dosar în care este bănuit de trafic de influenţă când era la Ministerul Sănătăţii. Ar fi primit aproape 70.000 lei, dar a cerut și ca soția să îi fie angajată ca psiholog.

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de Dan Dumitrescu, la data faptelor consilier la cabinetul unui Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, în prezent secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, bănuit de trafic de influență în formă continuată, și față de doi oameni de afaceri, suspectați de trafic de influență, comise sub forma autoratului și a complicității.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada februarie – august 2016, Dumitrescu, în calitate de consilier în cadrul Ministerului Sănătății, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) foloase necuvenite (sume de bani și alte servicii, printre care și încadrarea soției pe un post de psiholog într-un proiect finanțat din fonduri nerambursabile) și ar fi primit de la acesta, direct sau prin intermediul unuia dintre ceilalți doi suspecți, suma totală de 67.000 lei, arată DNA.

Suspectul ar fi pretins și primit foloasele respective în contextul în care i-ar fi promis martorului că-și va exercita presupusa influență pe care a afirmat că o are asupra mai multor persoane din diferite ministere în vederea atât a accesării, aprobării și derulării în condiții avantajoase a unor proiecte finanțate din fonduri europene pentru o asociație deținută de martor, cât și a deblocării unor sume de bani pentru proiecte aflate în derulare.

În perioada august 2015 – ianuarie 2016, unul dintre oamenii de afaceri, suspect în caz, în contextul în care a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență asupra unor funcționari publici din cadrul mai multor ministere, i-ar fi propus aceluiași martor să participe la mai multe licitații, pe care l-ar fi asigurat că le va și câștiga, organizate de societatea sa în vederea obținerii unor fonduri europene.

În schimbul câștigării licitațiilor, suspectul i-ar fi pretins martorului remiterea unor sume de bani cuprinse între 34.000 euro și 300.000 lei.

Două dintre licitații au fost anulate, iar în cazul celei de-a treia, câștigată de firma martorului, după executarea contractului și încasarea fondurilor europene, martorul a refuzat să-i remită suspectului suma de 300.000 lei pretinsă anterior.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.