Ionel Bogdan: “Facem pași importanți pentru realizarea Pasajului rutier suprateran de la Clubul Văcarilor”

0
193

În ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat două proiecte importante care vizează implementarea proiectului “Pasaj Clubul Văcarilor”.
Primul proiect vizează încheierea unui Acord de parteneriat privind implementarea de către CJ Maramureș, în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) și Primăria Baia Mare a acestui proiect de infrastructură rutieră. De asemenea, a fost finalizat și studiul de fezabilitate pentru Pasajul rutier de la Clubul Văcarilor.
Pasajul va avea două benzi pe sens, benzi suplimentare de acces pe pasaj, care vor duce la lărgirea DN 1C spre localitatea Recea. Lungimea totală va fi de 495 m și va fi un punct important de legătură cu centura metropolitană.
În luna septembrie 2022 se va demara licitația publică pentru proiectare cu execuție, urmând ca în luna ianuarie 2023 să fie semnat contractul cu firma câștigătoare. Termenul estimat de realizare a acestui obiectiv de investiții este de 12 luni de la demararea lucrărilor de construcție.
Proiectul este în valoare de 98.293.884,77 lei, TVA inclus, și va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.
Realizarea acestui proiect de infrastructură vizează decongestionarea traficului rutier de la intrarea în Municipiul Baia Mare dinspre comuna Recea, care în prezent este una dintre cele mai aglomerate intrări în municipiu. Totodată, va fi creată o rețea modernă de transport rutier, va reduce timpul de călătorie, poluarea și numărul de accidente rutiere din această zonă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.