97 de cetățeni străini, ascunși printre mărfurile din TIR-uri

0
30

Polițiștii de frontieră din Nădlac II, Vărșand și Borș au depistat 97 de cetățeni din diferite state, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, ascunși în mai multe mijloace de transport încărcate cu diverse bunuri.
Cel mai mare grup, format din 72 de persoane, a fost depistat într-un singur TIR, condus de un cetățean român.
În toate cazurile, se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile ce se impun.

Condamnat pentru înșelăciune, oprit în Petea

Marți, 13 septembrie, în jurul orei 14, în Punctul de trecere a frontierei Petea s-a prezentat, pentru a intra în România, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, având dublă cetățenie, română și maghiară.
La controlul de frontieră, bărbatul, domiciliat în județul Bihor, s-a legitimat cu un pașaport maghiar.
Cu ocazia formalităților, s-a constatat că, în februarie 2021, Judecătoria Oradea l-a condamnat la un an și o lună închisoare pentru să­vâr­șirea infracțiunii de înșelă­ciune.
Având în vedere cele constatate, bihoreanul a fost predat unui echipaj al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale.

Ucrainean, cu permis de conducere fals

Marți seara, în jurul orei 20, în Petea s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism BMW, înmatriculat în Ucraina.
Cu ocazia controlului de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la control, aparent emis de către autoritățile ucrainene, s-a procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat că permisul este fals.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.