În Seini • Microbuzele școlare parcurg zilnic 445 de kilometri!

0
311

Liceul Tehnologic Agricol “Alexiu Berinde” Seini a început anul școlar cu câteva inconveniente. După ce unul dintre șoferii de microbuz școlar a avut probleme de sănătate, rutele pe care erau colectați elevii din satele adiacente orașului au fost reconfigurate. În această perioadă, transportul este asigurat de trei microbuze care, zilnic, efectuează în total 445 de kilometri astfel încât elevii să ajungă la școală și, apoi, acasă în siguranță.
“Unul dintre șoferii celor patru microbuze școlare aparținând Liceului din Seini a avut probleme de sănătate; prin urmare, în această perioadă sunt disponibile, pentru transport, doar trei microbuze. Procedura pentru organizarea concursului de ocupare a postului de șofer a fost demarată, dar durează puțin”, a punctat Ligia Duruș, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.
În această situație, rutele au fost reconfigurate pentru ca elevii atât de gimnaziu, cât și de liceu din localitățile adiacente orașului Seini să ajungă în timp util la cursuri.
“Aceste microbuze asigură transport elevilor din: Orașu Nou Vii, Viile Apei, Apa, Racșa, Pomi, Ilba, Săbișa, înscriși la Liceul din Seini – școală gimnazială, liceu. Până la remedierea situației, se fac eforturi pentru ca transportul elevilor să se facă în timp util. Pot să vă spun că cele trei microbuze fac zilnic 445 de kilometri, dus-întors. În județ, doar o școală mai înregistrează 200 de kilometri pe zi din acest punct de vedere, iar celelalte – sub 100 de kilometri”, a mai explicat Ligia Duruș.
Potrivit programului de transport publicat de Liceul Tehnologic Agricol “Alexiu Berinde” Seini, microbuzele ajung în primele stații la ora 6,50, iar în ultimele la 7,40.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.