În două săptămâni, sărbătoare mare! Se lucrează intens la Podul din Ulmeni!

0
564

În sfârșit, este mare desfășurare de forțe la podul de peste Someș din Ulmeni. Însuși primarul Lucian Morar supraveghează lucrările, iar miza, ne-o spune el, este nu doar finalizarea podului, ci și o imagine absolut monumentală a lui, cu finalizarea tuturor pregătirilor în două săptămâni.
Astfel, Zilele orașului Ulmeni se vor ține nu în centru, ca de obicei, ci dincolo de Someș, la baza podului, unde tocmai se amenajează un loc pentru sărbătoare!
“Ați tot spus că nu se lucrează, dar uite, e terminat podul. Și vă arăt și cum se prezintă noaptea, cu mențiunea că încă nu e finalizat iluminatul, mai avem de montat pasarela ce va fi la rândul ei iluminată. Pe timpul nopții, se va porni și se va stinge deodată cu iluminatul public” – spune edilul.
Cu sprijinul său, chiar am trecut peste pod, ca un test. În ambele părți sunt echipe care lucrează, amenajează. La fel și sus, pe pod.
Cu toate blocajele și problemele, Maramureșul a reușit, într-un an, nu foarte benefic în general, să finalizeze nu unul, ci două poduri peste Someș, Înainte era unul singur, cel din Ardusat. Acum, punțile plutitoare, așa-zisele bacuri, vor deveni istorie. De remarcat, vorbind despre istorie, că Ulmeniul mai are două picioare puternice de pod lăsate în urmă de armata germană în al Doilea Război Mondial, iar mai în aval, la Fărcașa, în zona balastierelor, mai există un pod cu bandă rulantă, peste râu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.