Corespondență din Italia, de la Lucia Ileana Pop • Ziua Internațională a Păcii – sărbătorită la Roma

0
223

– A fost prezentă și o delegație din România –

Ziua Internațională a Păcii, sărbătorită în fiecare an la 21 septembrie, s-a sărbătorit cu mare fast în acest an la Roma. În Parcul Arheologic al Colosseum-ului, zeci de diplomați și personalități din lumea culturală și a sportului au participat la evenimentul „Colors of Peace”, promovat de Sry Chinmoy Oneness Home Peace Run Italia, asociația Robert F. Kennedy Human Rights Italia și asociația „I Colori per la Pace”.
La eveniment a participat și o delegație din România a asociației “I Colori per la Pace”, în frunte cu unul dintre vicepreședinții asociației, maramureșeanca Liliana Vârsta, și ambasadoarea asociației pentru Ucraina, care este tot o româncă din Maramureșul istoric ce azi aparține Ucrainei, Maria Lavriuk Vlad.
Doi reprezentanți ai Ambasadei României în Italia, Luiza și Ovidiu Pufu, au onorat cu prezența, de asemenea, acest minunat eveniment. Totul a fost deosebit de emoționant: pe Aleea Sacră din inima Parcului Arheologic au fost expuse mii de desene ale copiilor din lumea întreagă, iar delegații din 35 de țări au amintit dorința comună de pace în lume, într-un moment atât de dificil pentru umanitate. Copiii de la Europa in Canto au cântat imnul național al Italiei, iar un grup de copii din Republica San Marino au citit mesajele lor de pace. Printre mesajele transmise în cadrul acestui eveniment a fost și cel al președintelui Consiliului Județean Maramureș.
Asociația „I Colori per la Pace”, condusă de președintele său, Antonio Giannelli, a fost invitată în ziua următoare de E.S. doamna ambasador Gabriela Dancău, la sediul Ambasadei României în Italia, ca recunoștință pentru sprijinul material acordat de această asociație Ucrainei încă de la începutul războiului.
Dorința de pace, pe care în special copiii au transmis-o în cadrul acestui eveniment, rămâne încă să fie pusă în practică de cei care conduc destinele lumii, și sperăm cu toții să nu întârzie prea mult!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.